Seuratuimmat urheilulajit maailmassa

Jokainen on joskus pelannut jotain urheilulajia tai omaa suuren kiinnostuksen jotakin tiettyä urheilulajia kohtaan. Eri urheilulajeilla on valtavat fanikunnat ja usein syntyy väittelyitä eri lajien katsojaluvuista. Tässä listaamme kymmenen seuratuinta urheilulajia ympäri maailman arvioitujen katsojamäärien mukaan.

10. Amerikkalainen jalkapallo – 400 miljoonaa

Amerikkalainen jalkapallo on päässyt listamme viimeiselle sijalle. Vaikka luulisi jalkapallon viittaavan pallon potkimiseen, ottaa amerikkalainen versio pallot käteen.

Amerikkalainen jalkapallo on hyvin fyysinen laji jatkuvalla tönimisellä ja työntämisellä. Pelaajat usein bulkkaavat lajia varten ollakseen mahdollisimman isokokoisia. Se on äärimmäisen suosittu laji Amerikassa, Australiassa ja Euroopassa 400 miljoonalla katsojalla.

9. Koripallo – 400 miljoonaa

Koripallo on hyvin jännittävä laji, ja sen suurimpia tähtiä voidaan laskea mukaan maailman parhaimpien urheilijoiden joukkoon, mutta laji raahaa perässä katsojalukujen suhteen.

Vaikka sitä pelataan useassa maassa, sen suosio on suurta ainoastaan Amerikassa. Vaikka lajilla on potentiaalia saada laajempi fanikunta, tällä hetkellä lajia seuraa noin 400 miljoonaa ihmistä.

8. Golf – 450 miljoonaa

Golf pitää tällä hetkellä sijaa 8 listallamme. Se on kallis laji ottaen huomioon sitä varten tarvittavat välineet ja ehkä hieman yksinäisempi, kuin edellä mainitut lajit.

Tästä huolimatta se on yksi seuratuimmista lajeista ympäri maailman. Se on äärimmäisen suuri laji erityisesti Aasiassa, Amerikassa ja Euroopassa 450 miljoonan katsojan voimin.

7. Baseball – 500 miljoonaa

Kun ihmiset puhuvat baseballista, väkisinkin tulee mieleen MLB. Lajia harrastetaan kuitenkin useassa maassa Amerikan lisäksi.

Se on suosittua Japanissa, latinalaisessa Amerikassa, ja myöskin Euroopan maissa. Lajilla on potentiaalia nousta suosiossa ja levitä moniin muihin maihin. Sen nykyinen arvioitu katsojamäärä on noin 500 miljoonaa.

6. Pöytätennis – 850 miljoonaa

Pöytätenniksen löytyminen listalta voi tulla joillekin yllätyksenä. Se on laji, jossa pärjäämiseen vaaditaan epäinhimillistä nopeutta, ketteryyttä ja reaktiokykyjä. 

Pöytätennis on kuitenkin hyvin suosittua Aasian maissa, joissa lajia hallitaan vahvasti. Sillä on maailmanlaajuinen fanikunta, johon kuuluu yli 850 miljoonaa ihmistä.

5. Lentopallo – 900 miljoonaa

Vaikka lentopallo voi olla yksi aliarvostetuimmista listalta löytyvistä lajeista, sen 900 miljoonan katsojakunta seuraa lajia ahkerasti. Lajiin tarvittavien välineiden laaja saatavuus on tuonut lajille paljon harrastajia ympäri maailmaa.

Lentopallo on myös nopeatempoinen ja jännittävä laji, tämä on tärkeää, kun lajille halutaan katsojia.

4. Tennis – 1 miljardi

Tennis on listan yksi harvoista lajeista, jonka pelaamisesta nautitaan melkein joka maassa. Miljardin ihmisen katsojakunta tuo lajille jatkuvaa huomiota ja sen kisoja seuraa valtavat määrät ihmisiä.

Tennis on myöskin kasvava laji monessa maassa, sillä uusista sukupolvista saadaan lajille uusia edustajia, joita nuoret voivat pitää roolimalleina. Intia on yksi esimerkki tästä. Tennis oli ennen pieni laji siellä, mutta pelaajien kuten Leander Paesin ja Mahesh Bhupathin mukana laji on saanut uutta virtaa.

3. Maahockey – 2 miljardia

Maahockey on yksi maailman suosituimmista lajeista varsinkin katsottaessa maailman läntisimpiä osia. Sen nopeat tilanteet ja jatkuva toiminta on taannut lajin pysyvän ihmisten suosiossa.

Se on yksi Amerikan suosituimpia urheilulajeja ja saa paljon katsojia neljällä mantereella; Amerikassa, Aasiassa, Euroopassa ja Afrikassa. 2 miljardin katsojan voimin laji pysyy yhtenä suosituimmista urheilulajeista.

2. Kriketti – 2,5 miljardia

Vaikka krikettiä ei välttämättä pelata yhtä useassa maassa kuin edellä mainituissa lajeissa, se on silti listan toisena 2,5 miljardin ihmisen fanikunnalla. Suuria katsojalukuja voidaan selittää sen ilmiömäisellä suosiolla Intiassa, jossa lajia palvotaan.

Ilman epäilystäkään kriketti on yksi Intian seuratuimmista urheilulajeista. Muita krikettiä seuraavia valtioita ovat mm. UK, Australia, Etelä-Afrikka, Pakistan, Sri Lanka, Länsi-Intia ja Uusi-Seelanti.

1. Jalkapallo – 3,5 miljardia

Listan ensimmäinen laji ei tule kenellekään yllätyksenä. Jalkapallo on ylivoimaisesti maailman seuratuin urheilulaji 3,5 miljardilla katsojalla. Katsojalukuja auttaa vielä FIFA World Cupin ollessa maailman seuratuin urheilutapahtuma. Jalkapallo on myös maailman suosituin vedonlyöntilaji, usein ensitalletusbonus on järkevää käyttää juuri jalkapalloon, koska siitä on eniten tietoa.

Lapset joka maasta pelaavat jalkapalloa. Tämä on auttanut lajia kasvamaan isoon suosioonsa ympäri maailman. Lajin helppous syntyy siihen tarvittavista välineistä. Pelataksesi et tarvitse mitään muuta, kuin pallon. Tämä on auttanut lajia pääsemään melkein jokaiselle alueelle maailmassa.

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Suositut kategoriat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Viimeisimmät kommentit