Historian parhaimmat nyrkkeilijät – TOP 10

Nyrkkeily on yksi vanhimmista ja kuuluisimmista urheilulajeista kautta aikojen. Nyt käymme läpi kymmenen kaikkien aikojen parhainta nyrkkeilijää.

Nyrkkeily on taistelulaji, jossa kaksi henkilöä ottaa toisistaan mittaa nopeudessa, voimassa, reflekseissä, kestävyydessä ja tahdonvoimassa käyttämällä pehmustettuja nyrkkeilyhanskoja. Se on yksi korkeapalkkaisimmista urheilulajista ja laji on hyvin vaikea hallita. Amatöörinyrkkeilyä harrastetaan sekä olympia- että liittovaltiotasolla ja on yleinen laji monissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Parhaimmat nyrkkeilijät

Aloittaen legendaarisista nyrkkeilijöistä tämänhetkiseen parhaimpaan nyrkkeilijään, kokosimme listan merkittävimmistä nyrkkeilijöistä, jotka jättivät jälkensä urheiluun. Tässä käymme läpi nyrkkeilijöiden historiaa puhumalla heidän saavutuksistaan.

1. Joe Louis

Usein tunnettu ”miehenä, joka voitti Hitlerin”, Joe ”Brown Bomber” Louis oli amerikkalainen ikoni. Hän voitti uransa aikana 66 ottelua, joista 52 olivat tyrmäyksiä ja hävisi ainoastaan 3.

Hän oli kirkas tähti mahtavalla uralla. Louis oli amerikkalaisille kansallissankari ja ylpeyden aihe. Toisen maailmansodan aikana hänen ottelunsa olivat tärkeitä myös sosiaalisista, poliittisista ja kansainvälisisistä syistä.

2. Muhammad Ali

Alin ura kesti vuodesta 1960 vuoteen 1981, loistaen jokaisella osa-alueella. Hän oli äänekäs, jännittävä ja voittamaton mestari aikanaan ja samalla toimi nyrkkeilymaailman parhaimpana viihdyttäjänä. Alin ura päättyi 56 voittoon, joista 37 olivat tyrmäyksellä. Monesti maailman parhaimpana nyrkkeilijänä pidetty Ali hävisi ainoastaan 5 ottelua uransa aikana.

Hän oli myös aktivisti ja hyväntekijä, joka puhui ihmisten oikeuksien puolesta. Muhammad Ali on myös yksi maailman merkittävimmistä muslimiurheilijoista. Ali kuoli kesäkuun toinen päivä vuonna 2016.

3. Sugar Ray Robinson

Sugar Rayn aika nyrkkeilyn parissa oli 1940–1965 ja suurin osa ihmisistä piti häntä parhaana pound for pound-ottelijana maailmassa. Raylla oli uransa aikana 173 voittoa, joista 109 tuli tyrmäyksellä. 6 hänen otteluistaan päättyivät tasapeliin. Tähän aikaan Robinson oli paras nyrkkeilijä, jonka maailma oli koskaan nähnyt.

Yllättäen moni hänen faneistaan ajattelee, että hän olisi maailman paras nyrkkeilijä, jos pystyisi vielä harjoittelemaan. Hänellä oli valtava määrä voimaa, jolla sai tyrmättyä vastustajansa.

4. Jack Johnson

Legendaarinen Jack Johnson oli ensimmäinen amerikkalainen raskaan sarjan mestari ennen Roy Jonesia ja Muhammad Alia. Hänen uransa kesti vuodesta 1897 vuoteen 1945. Jack oli voittamaton yli kymmenen vuoden ajan ja nöyryytti vastustajiaan, kun he eivät kyenneet tyrmäämään häntä. Hän hakkasi vastustajiaan jatkuvasti ottaakseen voiton itselleen.

Media ei pitänyt Johnsonista ja ei antanut hänelle kunniaa, vaikka hän oli voittamaton. Yli kymmenen vuoden ajan hän oli vihatuin ja kuuluisin afrikkalaisamerikkalainen maan päällä. Hänellä oli urallaan 73 voittoa 40 tyrmäyksellä ja 13 häviöllä.

5. Jack Dempsey

Nyrkkeilytähti Jack Dempsey on yksi suosituimmista nyrkkeilystä Amerikan historian aikana. Hän on myös kuuluista korkeapalkkaisista otteluistaan ja isoista katsojamääristä. Hänellä oli myös ensimmäiset miljoonaottelut urallaan.

Hän oli yksi brutaaleimmista ja viihdyttävimmistä nyrkkeilijöistä kautta aikojen. Hän myös kehitti kuuluisan Dempsey Roll-liikkeen. Villillä tyylillään Dempsey voitti 66 ottelua, joista 51 olivat tyrmäyksellä. Hän hävisi vain 6 ottelua tänä aikana.

6. Mike Tyson

Tyson on mitä luultavimmin maailman toiseksi kuuluisin ottelija Alin jälkeen. Iron Miken ura kesti 20 vuotta, vuodesta 1985 vuoteen 2005. Hän on legendaarinen nyrkkeilijä, jota pidetään myös yhtenä ristiriitaisimmista urheilijoista kautta aikojen.

90-luvun alussa Tyson oli voittamaton ottelija, joka oli tyrmännyt jokaisen, joka oli sattunut hänen tielleen. Urallaan hän voitti 50 ottelua 44 tyrmäyksellä ja hän hävisi 6 ottelua. Hän on myös yksi puhutuimmista urheilijoista ikinä.

7. Julio Cesar Chavez

Entinen nyrkkeilijä Julio Cesar Chavezin ura kesti vuodesta 1980 vuoteen 2005 ja hänen tilastonsa puhuvat puolestaan. Hän voitti huimaavat 108 ottelua 80 tyrmäyksellä ja hävisi ainoastaan 6 ottelua.

Julio on meksikolainen legenda, joka otteli 10 vuotta ilman yhtäkään häviötä. Häntä pidettiin kovana ottelijana, joka viihdytti yleisöä nyrkkeilyllään. Hänet tunnetaan Meksikon parhaimpana ottelijana.

8. Rocky Marciano

Legendaarinen Rocky Marciano on yksi kovimmista lyöjistä nyrkkeilyn historiassa. Hänen uransa kesti vuodesta 1947 vuoteen 1955 ja pysyi raskaan sarjaan mestarina häviämättä yhtäkään ottelua.

Rocky voitti kahdeksanvuotisen uransa aikana 49 ottelua 43 tyrmäyksellä ja pysyi voittamattomana uransa loppuun asti. Häntä ei kuitenkaan pidetä maailman parhaimpana ottelijana, sillä hänen vastustajansa eivät olleet yhtä vahvoja kuten esimerkiksi Ali tai Robinson.

9. Henry Armstrong

Hänen aikakautensa ulottuu vuodesta 1931 vuoteen 1945, jolloin Armstrong voitti 150 ottelua 100 tyrmäyksellä. Uransa aikana hän hävisi 21 ottelua ja hän on uransa aikana voittanut 3 maailmanmestaruutta.

Hänen uransa alkoi häviten, mutta lopulta hän pääsi voittoputkiin. Hän onnistui myös voittamaan 27 peräkkäistä ottelua tyrmäyksellä, tämä kuvastaa hänen loistavuuttaan kehässä.

10. Willie Pep

Yksi parhaimmista ottelijoista Willie Pep otteli vuodesta 1940 vuoteen 1966. Tänä aikana Pep voitti ilmiömäiset 229 ottelua 65 tyrmäyksellä ja hävisi ainoastaan 11 ottelua.

Pep oli ensimmäinen höyhensarjan mestari ja oli aikansa paras ottelija. Hän todellakin ansaitsee paikkansa parhaan kymmenen joukossa.

Kunniamaininta: Floyd Mayweather

Mayweatheria pidetään usein tämänhetkisenä maailman parhaana ottelijana. ”Money” Mayweatherilla on eittämättä uskomattomia saavutuksia urallaan. Hän on voittanut maailmanmestaruuden viidessä eri painoluokassa ja voitti neljä kertaa vyön ottelijalta, joka oli ehtinyt pitää vyötä itsellään jo pitkään. Mayweather saavutti urallaan ennennäkemättömän 50 otteluvoiton putken, voittaen jokaisen ammattitason ottelunsa. Näistä 27 tapahtui tyrmäyksellä.

Mayweather sai parhaan ottelijan ESPY-palkinnon kuusi kertaa, The Ring-lehden vuoden ottelijan palkinnon kaksi kertaa ja ESPN nimesti hänet parhaaksi pound-for-pound ottelijaksi viimeisen 25 vuoden ajalta. Hän on myös epäilemättä yksi kaikkien aikojen rikkaimmista urheilijoista.

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Suositut kategoriat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Viimeisimmät kommentit