Parhaat englantilaiset jalkapallojoukkueet ikinä

Yhdistyneessä Kuningaskunnassa jalkapallo on kansallislaji. Täältä lajia varten on laadittu säännöt jo vuonna 1863. Englannissa on yli 40000 jalkapallojoukkuetta, eli lajia harrastetaan enemmän kuin missään muussa maassa. Maailman ensimmäinen jalkapalloseura (Sheffield FC), ensimmäinen ammattitason seura (Notts County FC), vanhin lajia hallinnoiva taho (Football Association) ja vanhin kansallisliiga (Football League) ovat kaikki Englannista. Käydään siis läpi TOP 10 parhainta joukkuetta Englannista.

10. Nottingham Forest

Kauteen 2019–2020 mennessä Nottingham Forest on voittanut yhteensä 13 kansallista ja kansainvälistä pokaalia seuran uran aikana. Näillä saavutuksilla Notthingham on päässyt listamme sijalle 10.

Seura on voittanut Englannin Valioliigan kertaalleen, 2 Englannin jalkapalloliiton turnausta ja 4 jalkapalloliigan turnausta.

Nottingham Forest on voittanut jalkapalloliiton Community Shieldin kerran ja Full Members Cupin kaksi kertaa. Tämän lisäksi seura on voittanut UEFA:n Mestarien Liigan kaksi kertaa ja saavuttanut UEFA:n Super Cupin kerran.

9. Newcastle United

Newcastle on voittanut jalkapalloliiton Community Shieldin kahdesti ja Inter-Cities

Fairs Cupin kerran. Tämän lisäksi seura on voittanut UEFA:n Intertoto Cupin kerran historiansa aikana.

8. Everton

Everton on voittanut yhteensä 24 kansallista ja kansainvälistä palkintoa seuran historian aikana, päätyen sijalle 8 listallamme.

Seura on voittanut Englannin Valioliigan 9 kertaa ja Englannin Jalkapalloliiton turnauksen 5 kertaa.

Everton on myös voittanut Jalkapalloliiton Community Shieldin 9 kertaa ja jopa päässyt UEFA:n Winner’s Cupin voittajaksi.

7. Manchester City

Manchester Citylle on seuran uran aikana kertynyt 25 kansallista ja kansainvälistä palkintoa erinäisistä turnauksista ja liigoista.

Listamme seitsemännellä sijalla oleva Manchester City on voittanut Valioliigan 6 kertaa, Jalkapalloliiton turnauksen 6 kertaa ja 6 kertaa jalkapalloliigan turnauksen. City on voittanut Jalkapalloliiton Community Shieldin neljä kertaa ja UEFA:n Winner’s Cupin kerran. 

6. Aston Villa

Niin kuin Manchester Cityllä, Aston Villalla on yhteensä 25 kansallista ja kansainvälistä palkintoa 19-20 kauteen mennessä. Näillä suorituksilla Aston Villa on päässyt listallemme kuudenneksi.

Seura on päässyt Valioliigan mestariksi 7 kertaa ja voittanut 7 Jalkapalloliiton turnausta, sekä 5 jalkapalloliigan turnausta.

Aston Villa on voittanut Jalkapalloliiton Community Shieldin kolme kertaa ja Mestarien Liigan kerran. Seura on myös voittanut UEFA:n Super Cupin kerran ja UEFA:n Intertoto Cupin kaksi kertaa.

5. Tottenham Hotspur

Historiansa aikana Tottenham Hotspur tai Spurs on voittanut 26 kansallista ja kansainvälistä turnausta. Tämä on nostanut heidät listallamme sijalle 5.

Spurs on voittanut 2 Valioliigan mestaruutta, 8 Jalkapalloliiton turnausta ja 4 jalkapalloliigan turnausta. Saavutuksissaan he ovat myös saaneet Jalkapalloliiton Community Shieldin 9 kertaa, voittaneet UEFA:n Winner’s Cupin kerran ja UEFA Eurooppa-liigan kerran.

4. Chelsea

31 kansallisella ja kansainvälisellä palkinnollaan Chelsea on yksi menestyksekkäimmistä jalkapalloseuroista. Tällä hetkellä he pitävät sijaa 4 listallamme. 

Seura on voittanut 6 kertaa Valioliigan, 8 Jalkapalloliiton turnausta ja 6 jalkapalloliigan turnausta.

Chelsea on voittanut Jalkapalloliiton Community Shieldin neljä kertaa ja nostanut Mestarien Liigan pokaalia kaksi kertaa. Englantilainen seura on myös voittanut UEFA:n Winner’s Cupin kahdesti, UEFA:n Super Cupin kerran, sekä Eurooppa-liigan kertaalleen.

3. Arsenal

Arsenal on voittanut yhteensä 46 pokaalia sekä kansallisista, että kansainvälisistä turnauksista ja liigoista. Näillä saavutuksilla Arsenal on pääsyt listamme sijalle 3. 

Seura on voittanut Valioliigan 13 kertaa, Jalkapalloliiton turnauksen 13 kertaa ja jalkapalloliigan turnauksen 3 kertaa.

Menestyksekäs Arsenal on voittanut Jalkapalloliiton Community Shieldin 15 kertaa ja Inter-Cities Fairs Cupin kerran. Myöskin UEFA:n Winner’s Cupin Arsenal on voittanut kertaalleen.

2. Liverpool

Huikealla 61 kansallisella ja kansainvälisellä palkinnolla Liverpool on niittänyt itselleen mainetta vuosien ajan. Tästä syystä he ovat listamme sijalla 2. 

Liverpool on voittanut Valioliigan 18 kertaa, Jalkapalloliiton turnauksen 8 kertaa ja jalkapalloliigan turnauksen 8 kertaa.

Niin kuin Arsenal, Liverpool on voittanut Jalkapalloliiton Community Shieldin 15 kertaa historiansa aikana. Tämän lisäksi he ovat voittaneet Mestarien Liigan 5 kertaa ja UEFA:n Eurooppa-liigan 3 kertaa. Toisin kuin mikään muu listaltamme löytyvä joukkue, Arsenal on myöskin voittanut UEFA:n Super Cupin 3 kertaa.

1. Manchester United

Yhtenä maailman rikkaimmista jalkapalloseuroista, Manchester United on myös Englannin menestyksekkäin jalkapalloseura. Pitkän historiansa aikana seura on voittanut yhteensä 66 kansallista ja kansainvälistä palkintoa. Tämä nostaa heidät reilusti korkeammalle, kuin listan muut seurat.

Joukkue on voittanut Valioliigan 20 kertaa, Jalkapalloliiton turnauksen 12 kertaa ja jalkapalloliigan turnauksen 5 kertaa. Kuten voi odottaa, MU on myös voittanut Jalkapalloliiton Community Shieldin enemmän kuin mikään muu seura, 21 kertaa. Seura on myös voittanut Mestarien Liigan 3 kertaa.

Englantilainen seura on voittanut sekä UEFA:n Winner’s Cupin, että Super Cupin kertaalleen. He ovat myöskin voittaneet Intercontinental Cupin, sekä FIFA Club World Cupin kerran. 

Päätesanat

Jalkapallon mahtava perintö on siirtynyt eteenpäin vuosikymmenien ajan Englannissa. Englanti on hionut pelaajista yksiä maailman parhaimmista, seurat huippuluokan valmentajilla ovat saaneet kehitettyä lajia eteenpäin ja luoneet ympäri maailmaa tunnistettavia supertähtiä.

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Suositut kategoriat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Viimeisimmät kommentit