Naurettavimmat urheilusakot

Urheilijoiden elämäkään ei ole aina pelkkää ruusuilla tanssimista. Kirvelevien häviöiden ja tappioiden lisäksi atleetit joutuvat olemaan erittäin tarkkana sen suhteen, mitä he henkilökohtaisesssa elämässään ja kentällä tekevät. Yksikin liian vahva tunnekuohu tai reagointi voi maksaa urheilijalle pitkän pennin ja saada aikaan vaikkapa mojovan pelikiellon.

Tältä listaltamme löydät muutamia tarinoita siitä, kun urheilijat joutuivat tilille tekosistaan.

J.R. Smith – koripalloilija

Yhdysvaltojen NBA:ssa Cleveland Cavaliersissä uraa luonut koripalloilija J.R. Smith on saanut sakkoja useaan otteeseen monenlaisistakin metkuista. Kerran hän esimerkiksi tahallaan avasi vastustajansa kengännauhat sekä joutui hyllylle jäätyään kiinni kannabiksen käytöstä. Tänä päivänähän pilvenpoltteluun ei enää suhtauduta läheskään yhtä vakavasti, vaan sitä ollaan jopa sallimassa pelaajille vanhentuneiden lainsäädäntöjen keventymisen myötä.

Tämänkertaisessa tapauksessa Smith joutui ongelmiin pian sen jälkeen, kun Detroit Pistonsin pelaaja Brandon Jennings kritisoi Smithin koripalloilijaveljeä Chris Smithiä. Jenningsin mielestä J.R.:n veli oli joukkueesta saamalla paikallaan vienyt tilaa paljon paremmilta pelaajilta.

Smith ei ollut mielissään veljensä saamista haukuista, vaan purki tuntojaan Twitterissä. Ulostuloissaan hän muun muassa kertoi, ettei hän kunnioita “tälläisiä pikku pentuja, jotka aukovat päätään Twitterissä ja poistavat sitten twiittinsä”. Smith ei missään vaiheessa maininnut Jenningsiä nimeltä, mutta NBA päätti antaa hänelle 20 500 euron sakot sopimattomasta kielenkäytöstä ja aggressiivisuudesta. Se siitä oman perheen puolustamisesta!

Clinton Portis ja Sean Taylor – amerikkalainen jalkapallo

Clinton Portis ja Sean Taylor olivat hyviä ystäviä. Molemmat olivat opiskelleet Miamin yliopistossa ja pelasivat joukkuetovereina Washington Redskinsissä vuonna 2004.

Ystävysten välit olivat ilmeisesti niin lämpimät, että he päättivät parina kertana pukeutua yhdessä punaisiin sukkiin tavanomaisten tiimisukkiensa sijasta. Moinen ei kuitenkaan tullut kuuloonkaan liigan johtoportaalle, vaan molemmat saivat viattomalta tuntuvasta tempustaan 8200 euron sakot.

Pitkän aikaa vaikutti siltä, että kaverukset olivat oppineet läksynsä, mutta sitten he toistivatkin tempun uudestaan seuraavalla pelikaudella sekä sukkien että kenkien osalta. Tiukat on säännöt, mutta ymmärtäähän tuon sinänsä!

Andre Blatche – koripallo

Erilaiset käsimerkit ja elehdinnätkin voivat joskus tulla urheilijoille kalliiksi. Andre Blatche tietää tämän varsin hyvin, sillä hän sai 12 300 euron sakon tehtyään muutaman sekunnin ajan “isot pallit” -tyyppistä elettä joukkuetoverinsa Joe Johnsonin kolmen pisteen korin jälkeen. Kuulostaako naurettavalta? Sitä se todella onkin – katso vaikkapa alla oleva video tästä “julkeasta” eleestä:

Tiger Woods – golf

Kohuissa ryvettynyt Tiger Woods on voittanut lukuisia mestaruuksia golfissa. Pitkän taukonsakin jälkeen hän onnistui vielä kiipeämään saman tien takaisin golf-maailman huipulle. Golf-radalla ei yksinkertaisesti ole taitavampaa pelaajaa kuin Tiikeri itse.

Ei myöskään kenties ole yhtäkään niin kovaa Tiger Woods -kriitikkoa kuin Tiger Woods. Mies nimittäin tuppaa usein huutamaan itselleen harvojen epäonnistuneiden lyöntiensä jälkeen. Tämä on toki inhimillistä ja varmasti tuttua kaikille golfia harrastaville.

Woodsin tapauksessa ongelmana on, että moiset mutinat ja sadattelut jäävät helposti tv-kameroiden muistiin. Näistä kerroista on toisinaan tullut jopa sakkojakin, joskin niiden suuruus on jäänyt PGA Tourilta kertomatta.

Alla pienoinen kokoelma Woodsin tuskasteluita vuosien varrelta.

Michael Jordan – koripallo

Michael Jordania pidetään edelleen yhtenä parhaista koripalloilijoista ikinä. Kyseinen heppu teki vakuuttavan uran Chicago Bullsissa ja voitti mestaruudenkin kuudesti urallaan. Samalla Jordan tunnetaan myös dramaattisista tempuistaan ja otteluita päättävistä uroteoistaan.

Vuonna 1995 Jordan teki paluun lajin pariin oltuaan poissa kentiltä 17 kuukauden ajan. Yllättävää kuitenkin oli, että mies ei tullut takaisin tavanomaisella pelinumerollaan (23), vaan rinnassa luki tällä kertaa numero “45”. Tällä tavoin Jordan halusi tehdä pienoisen tribuutin high school -ajoilleen. NBA ei kuitenkaan tykännyt tempauksesta, vaan iski Bullsille saman tien 20 500 euron sakot paitavaihdoksen hyväksymisestä sekä päälle vielä Jordanille 4100 euroa väärän värisistä kengistä. Viralliseen pelaajauniformuun ei selvästikään saa tehdä minkäänlaisia muutoksia, mutta Jordan jatkoi uuden numeron käyttämistä vielä koko kauden ajan.

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Suositut kategoriat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Viimeisimmät kommentit