Kiinnostavimmat tapahtumat vuodelle 2023

Vuosi 2023 on täynnä maailman urheilun suurimpia tapahtumia. Niistä poimimme tähän artikkeliin ehkä ne kaikista odotetuimmat, ainakin täällä meidän toimituksessamme. Tässä artikkelissa käsittelemme erityisesti futista ja tennistä, mutta kyllä tapahtumista muitakin on mainittu.

Jalkapallon monet tapahtumat

Vuoden 2023 FIFA:n naisten MM-kisat ovat ensimmäiset naisten MM-kisat, jotka järjestetään yhdessä, kun Australia ja Uusi-Seelanti ovat valokeilassa. Lue lisää linkistä! Myös golfin Ryder Cup palaa Eurooppaan ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen, ja se pelataan ensimmäistä kertaa Italiassa, kun Rooman Marco Simone Golf and Country Club isännöi kahden vuoden välein järjestettävää tapahtumaa.

FIFA:n seurajoukkueiden maailmanmestaruuskilpailut on miesten jalkapallotapahtuma, joka järjestetään vuosittain kahden viikon aikana yhdessä maassa. OFC:n Mestarien liigan, AFC:n Mestarien liigan, CONCACAF:n Mestarien liigan, CAF:n Mestarien liigan, Copa Libertadoresin, UEFA:n Mestarien liigan ja isäntämaan liigan voittajat kokoontuvat yhteen vaiheeseen taistelemaan arvokisapaikasta. Tulevana vuonna turnaus järjestetään helmikuussa 6.-12. helmikuuta, ja isäntämaa on Yhdysvallat, kun Abu Dhabin ja Kiinan kanssa ei päästy sopimukseen.

Mestarien liigan loppuottelu on yksi maailman odotetuimmista ja seuratuimmista jalkapallotapahtumista. UCL:n loppuottelu pelataan Istanbulin Atatürk Olympic Stadiumilla 10. kesäkuuta 2023, ja finalistit ovat vielä päättämättä.

Amerikkalaista jalkapalloa ja korista

Super Bowl on erittäin suosittu urheilutapahtuma, joka järjestetään joka vuosi ja jossa kruunataan National Football Leaguen (NFL) voittaja. 57. tapahtuma järjestetään 12. helmikuuta 2023 Glendalessa, Arizonassa.

Koripallo on amerikkalaisen jalkapallon jälkeen todennäköisesti toiseksi katsotuin ja suosituin urheilulaji Yhdysvalloissa. National Basketball Association järjestää joka vuosi NBA:n pudotuspeleiksi kutsutun jatkosarjan turnauksen, jossa valitaan liigan mestari. Parhaat 1-6 eniten voittoja kerännyttä NBA-joukkuetta varmistavat suoraan paikkansa pudotuspeleissä, kun taas 7.-10. sijoittuneiden joukkueiden on jäätävä pudotuspeleihin päästäkseen. NBA:n pudotuspelit alkavat 15. huhtikuuta 2023, ja finaalit järjestetään kesäkuussa 2023.

Krikettiä ja rugbya

Vuoden 2023 kriketin maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Intiassa, mikä on ensimmäinen kerta, kun tämä krikettiä rakastava maa on yksin isännöinyt kilpailua. Nämä kisat valitettavasti menevät hetkellisesti päällekkäin Ranskassa järjestettävien vuoden 2023 rugbyn maailmanmestaruuskilpailujen kanssa.

Argentiina, Australia, Brasilia, Kanada, Kiinan kansantasavalta, Kolumbia, Costa Rica, Tanska, Englanti, Ranska, Saksa, Italia, Jamaika, Japani, Korean tasavalta, Marokko, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Nigeria, Norja, Filippiinit, Irlannin tasavalta, Etelä-Afrikka, Espanja, Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Yhdysvallat, Vietnam ja Sambia saapuvat naisjalkapalloilun suurimmalle näyttämölle kirjoittamaan historiaa 20. heinäkuuta ja 20. elokuuta välisenä aikana.

Ensimmäistä kertaa turnauksella on tarkoitus olla kaksi isäntämaata, sillä Australia ja Uusi-Seelanti on valittu yhteisisänniksi.

Tennistä monessa tapahtumassa

Tennisfanien kalenterit ovat nopeasti täynnä, sillä vuonna 2023 järjestetään eräitä maailman suurimpia turnauksia. Wimbledon on maailman vanhin ja arvostetuin tennisturnaus, joka on perustettu vuonna 1877. Mestaruuskilpailut on tarkoitus järjestää Englannissa heinäkuussa.

Toinen maineikas tennistapahtuma, US Open on määrä järjestää kesällä 2023. US Open on merkittävä tapa nauttia tutuista supertähdistä yhdellä kentällä. Mestaruuskilpailut järjestetään 28. elokuuta alkaen ja kestävät 10. syyskuuta asti New Yorkissa, Yhdysvalloissa.

Vuoden ensimmäinen suuri urheilutapahtuma, Melbournessa vuonna 2023 järjestettävä Australian avoimet on lajin fanien keskuudessa hartaasti odotettu turnaus. Se on ensimmäinen Grand Slam -turnaus, joka järjestetään sen jälkeen, kun tennissuuruus Roger Federer on jäänyt eläkkeelle.

Świątek yrittää puolustaa titteliä, jonka hän voitti vuonna 2022 Roland Garrosissa Pariisissa kukistamalla amerikkalaistähti Coco Gauffin 6-1, 6-3. Jos hän voittaa, se olisi hänen kolmas Grand Slam -turnauksensa savikentällä. Todennäköisesti suurin osa vuoden 2023 Australian avointen naisten kaksinpelin huipputähdistä on Pariisissa taistelemassa Ranskan avointen voitosta.

Huomio olisi kuitenkin erityisesti 14-kertaisessa Ranskan avointen mestarissa Nadalissa, joka voitti tittelin myös vuonna 2022. ”Savikuningas”, kuten espanjalainen tunnetaan, voitti edellisen kerran turnauksen loppuottelussa Norjan Casper Ruudin 6-3, 6-3, 6-0. Ruud on maailmanlistan kolmonen ja oli myös vuoden 2022 US Openin finalisti. Hän on näin ollen Nadalin jälkeen vahvin haastaja pokaalin voittoon. Huomionarvoista on myös se, että kun Ruud olisi tuolloin vasta 24-vuotias, Nadal lähestyy 37 vuotta. Pystyisikö hän siis osallistumaan vuoden 2023 Ranskan avoimiin?

Djokovic on toinen turnauksen vahvimmista haastajista. Vaikka hän on voittanut tittelin vain kahdesti – 2016 ja 2021 – tämä olisi serbialaisen paras tilaisuus lisätä kolmas varsinkin, jos loukkaantumisista kärsivä Nadal jättää sen väliin.

Seitsemästä Wimbledon-tittelistään Djokovic on voittanut Lontoossa sijaitsevan All England Lawn Tennis and Croquet Clubin kaksi kertaa peräkkäin – 2021 ja 2022. Vielä yksi, ja hän saavuttaa Federerin aseman pelaajana, jolla on eniten miesten kaksinpelin Wimbledon-titteleitä. Häntä kannattaa siis pitää silmällä vuoden 2023 kisoissa.

Djokovic kukisti vuonna 2022 turnauksen voittoonsa sijoituksettoman australialaisen Nick Kyrgiosin 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(7-3). Huomionarvoista on, että Kyrgios sai välierissä vapaapotkun, kun hänen vastustajansa Nadal joutui vetäytymään turnauksesta loukkaantumisen vuoksi.

Vuonna 2022 Elena Rybakinasta tuli ensimmäinen kazakstanilainen, joka voitti Wimbledonin naisten kaksinpelin tittelin. Sekä Rybakina että toiseksi sijoittunut Jabeur ovat ne, joita kannattaa tarkkailla vuoden 2023 turnauksessa. Mukana voi olla myös entinen Wimbledonin mestari Simona Halep Romaniasta.

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Suositut kategoriat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Viimeisimmät kommentit