Isomaalisimmat jalkapallo-ottelut

Jalkapallo on pirun viihdyttävä laji, mutta toisinaan maaleja tulee niin vähän, että katsoja tuntee olonsa huijatuksi. Keskikentällä vetkuttelua ja iän ikuista syöttelyä ei mielellään katsoisi puoltatoista tuntia, jos tulokseksi taululle jää kuitenkin lopulta kaksi kappaletta nollia. Toisaalta taas tällaisessakin tapauksessa jännitys piilee siinä, että katsoja ei mitenkään pysty tietämään lopputulosta ennakkoon. 0–0-tilanne voi tästä syystä olla todella kutkuttelevakin, sillä voitto on ainakin teoriassa koko ajan kumman tahansa otettavissa!

Aina runsasmaalisuus ei todellakaan kieli jännittävästä ottelusta. Tähän artikkeliimme olemme koonneet neljä niin rumaa turpakäräjää, että niiden katsojat saattoivat hyvinkin jo jossain vaiheessa alkaa hamuilla kauko-ohjaintaan… elleivät he sitten erityisesti viehtyneet käsin kosketeltavasta tragikoomisuudesta!

#4: Vuosi 2001 – Australia voittaa Amerikan Samoan lukemin 31–0

Saatoit luulla tätä artikkelia klikatessasi, että tarjoaisimme listan, jossa olisi ainoastaan nippu epävirallisia pikku liigojen pelejä maailman nurkilta. Ei suinkaan! Australian ja Amerikan Samon kohtaaminen vuonna 2001 esimerkiksi oli ihan virallinen jalkapallon MM-kisojen karsintaottelu. Näinpä aitoa videomateriaalia ja koosteitakin löytyy internetin aalloilta kiitettävästi!

Ohessa olevan pätkän kuvanlaatu ei ehkä ihan vastaa nykyteknologian standardeja, mutta selostajan sarkastinen ote ainakin on maailmanluokkaa.

Maalienteko ottelussa ei suinkaan alkanut aivan heti, vaan meininki pysyi muutamia minuutteja maalittomana. Sen jälkeen hanat kuitenkin aukesivat kuin suomalaisessa kaljakuppilassa vappuaattona. Herrasmies nimeltä Archie Thompson tälläsi ottelussa peräti 13 maalia. Siinä ei enää puhuttu hattutempusta, vaan kokonaisesta kerrastosta!

#3: Vuosi 1884 – Dundee Harp voittaa Aberdeen Roversin 35–0

Tästä Skotlannissa pelatusta ottelusta ei valitettavasti löydy Youtube-videoita, mutta paikan päällä olleet skottimammat ja -papat ovat varmasti kertoneet tarinaa eteenpäin lapsenlapsilleen, joiden kautta muisto edelleen elää…

Hieman epäselvyyttä ottelun lopputuloksesta kuitenkin on. Tuomari ilmeisesti alun perin väitti, että maaleja olisi tullut 37, kun taas voittajajoukkueen sihteeri oli laskenut 35:een asti.. Lopulta tuomari hyväksyi kuin hyväksyikin sihteerin laskutoimituksen myöntäen, että maalimäärässä oli kieltämättä vaikea pysyä perässä. Emme yhtään ihmettele!

#2: Vuosi 1885 – Arbroath voittaa Bon Accordin 36–0

Noh, tästäkään skottiottelusta ei ilmeisesti ole jäänyt minkäänlaista kuvamateriaalia todisteeksi, mutta voitto on silti vakuuttava. Ottelussa pelanneesta 18-vuotiaasta John Petriestä tuli voiton myötä tuota aikaa maailmanennätysmies laukomallaan 13 maalilla. Muutenkin ottelua pidettiin aikansa suurimpana murskavoittona ikinä, kuten arvata saattaa. Miltäköhän vastapuolesta tuntui?

#1: Vuosi 2002 – A.S Adema voittaa Stade De Olympique L’Emyrnen 149–0

Madagaskar tunnetaan kahdesta asiasta: suositusta DreamWorksin animaatioelokuvasta sekä tästä historiallisesta ottelusta.

Huvittavaa kyllä, mutta eniten maaleja tehnyt joukkue ei lopulta edes voittanut tätä ottelua. Syynä tähän on se, että ainakin lähes kaikki Stade De Olympique L’Emyrnen verkkoon tehdyt maalit olivat omia maaleja.

Vaikeaniminen häviäjäjoukkue oli mielestään aiemmin liigassaan kohdannut epäreilua tuomarointia, ja nämä omien maalien kekkerit olivat joukkueen varsin luova tapa osoittaa mieltään.

Madagaskarin jalkapalloa valvovat viranomaiset eivät olleet mielissään protestista, vaan jakelivat varsin liberaalisti rangaistuksia ja pelikieltoja selkkaukseen osallistuneille pelaajille. Joukkueen valmentaja esimerkiksi joutui kolmeksi vuodeksi hyllylle miettimään tekosiaan.

Olisimme hirvittävän mielellämme jakaneet – ja katsoneet itsekin – videon tästä historian suurimmasta jalkapallovoitosta, mutta ilmeisesti sitä ei enää tänä päivänä löydy oikein mistään. Sen sijaan tahallaan väärin nimettyjä videoita kyllä on Youtubessa liuta. Mikä harmi!

Lopuksi

Enää tämän listan otteluiden kaltaisia runsasmaalisia kohtaamisia ei kovin usein nähdä, ja syynä tähän on muukin kuin tasoittuneet tasoerot joukkueiden välillä.

Vuonna 2019 Massimiliano Riccini -niminen italialaisvalmentaja itse asiassa sai potkut sen jälkeen, kun hänen U-18-joukkueensa päihitti vastustajansa vakuuttavasti 27–0. Irtisanonnan suorittaneen valvontaelimen johtaja Paolo Brogelli perusteli potkuja sanomalla, että “vastustajaa tulee aina kunnioittaa”. Ihan hyvä periaate sinänsä, mutta potkut moisen komean voiton jälkeen tuntuvat silti aika radikaalilta päätökseltä!

Tosin olihan se kyllä junnupeli.

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Suositut kategoriat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Viimeisimmät kommentit