Kymmenen inspiroivaa urheiljaa

10 Inspiroivaa urheilijaa, jotka mentoroivat muita

Monet urheilijat eivät olisi päässeet nykyiseen paikkaansa ilman mentorin apua. Massachusetts Bayn Big Brothers Big Sistersin tapauksessa urheilu ja urheilijat ovat myös suosittu aihe; heidän rakkautensa Red Soxia tai Tom Bradya kohtaan ei koskaan horju! Tässä listassa korostamme parhaita mentoreita urheilijoiden piiristä ja juhlistamme usein vähäteltyä korrelaatiota mentoroinnin ja urheilun välillä. Tästä listasta tulee yhtä iloiseksi kun lukemalla hyviä uutisia.

1. Joel Ward – San Jose Sharks

Entinen Predatorsin oikea laitahyökkääjä tunnetaan jäällä tärkeistä maalipisteistä ja monipuolisesta pelistä. Jään ulkopuolella hän on kuitenkin mentori! Toimien isoveljenä Big Brothers Big Sisters-yhdistyksessä Tennesseessä, Joel esiteltiin pikkuselleen Malikille ja päätyi tekemään suuren vaikutuksen hänen elämäänsä. Wardin lähtiessä Nashvillestä vapaana agenttina heidän suhteensa olisi voinut pysähtyä siihen, mutta Ward ja Predators eivät antaneet auttamisen loppua. Predators-organisaatio on toiminut esimerkillisesti tarjoamalla mentoreita Malikille ja heistä on tullut hänelle toinen perhe.

2. Mike Trout – Los Angelesin Anaheimin enkelit

Kukaan urheilija ei voi päästä huipulle yksin, eikä Angelsin MVP-ulkokenttäpelaaja ole poikkeus. Troutilla oli monia mentoreita, jotka auttoivat häntä lasten sarjoista isoihin liigoihin. Tietäen, että kaikki lapset eivät ole tarpeeksi onnekkaita eivätkä saa samanlaista tukea, Trout teki yhteistyötä BBBS Orange Countyn ja Inland Empiren kanssa. Auttaakseen useampaa lasta saamaan samaa tukea kuin hän, hän haluaa käyttää ääntään rohkaisemaan muita mentoreita liittymään BBBS:n toimintaan ja auttamaan lapsia tulevaisuuksiensa kanssa.

3. Tom Brady – New England Patriots

Nelinkertainen Super Bowl-mestari Tom Brady on tulinen, kilpailuhenkinen pelaaja kentällä. Kentän ulkopuolella hän on kuitenkin yksi hienostuneimmista pelaajista ja parhaista roolimalleista. Seuraamalla hänen uraansa nuoret voivat oppia häneltä monia tärkeitä opetuksia elämästä. Vastoinkäymisten voittaminen, kovan työn ja päättäväisyyden voima sekä omalle yhteisölle takaisin antamisen tärkeys ovat kaikki piirteitä, joita Brady harjoittaa.

4. Patrice Bergeron – Boston Bruins

Patrice Bergeron on kaikki mitä toivot urheilijalta. Hän pelaa peliä oikein, loistaa suurimmissa hetkissä ja on yksinkertaisesti johtaja sekä jäällä että sen ulkopuolella. Bergeron lahjoittaa jatkuvasti Bostonin yhteisölle, ja hänet jopa tunnustettiin tästä, kun häntä kunnioitettiin palkinnolla yhteisön hyväksi toimimisesta vuonna 2014. Bergeronin hyväntekeväisyysjärjestö Patrice’s Pals tuo potilaita paikallisista sairaaloista ja muista lastenjärjestöistä TD Gardeniin kokemaan Bruinsin kotipelejä ja jopa tapaamaan Bergeronia jokaisen pelin jälkeen – ei ole väliä onko se voitto vai häviö.

5. Steph Curry – Golden State Warriors

Samoin kuin Tom Brady, Steph on roolimalli nuorille yksinkertaisesti sillä tavalla, jolla hän kantaa itseään ammattilaisena. Hänen polkunsa ammattilaiseksi on myös asia, mitä lapset kunnioittavat hänessä. Hän on päässyt uransa aikana yli monista vastoinkäymisistä päästäkseen NBA:n parhaaksi pelaajaksi (Anteeksi LeBron). Eikä kenttä ole ainut paikka missä hän vaikuttaa, sillä hän sai NBA:lta 2013–14 Kia Community Assist Award-palkinnon. Hän on ponnistellut jatkuvasti antaakseen menestyksestään takaisin Bay Area-alueelle, ja useimmiten alueen heikosti pärjäävien nuorten hyväksi.

6. Michael Oher – Carolina Panthers

Michael Oher ei ole vain uskomaton pelaaja NFC-voittaja Panthersille. Hän on myös tarina The Blind Side-elokuvan takana. Oherin tarina osoittaa meille, että vastuuntuntoisen, huolehtivan aikuisen avulla jokainen huonosti pärjäävä nuori voi saavuttaa unelmansa. Valitettavasti moni nykypäivän nuorista on samanlaisessa asemassa kuin Oher aikoinaan, mutta Big Brothersin ja muiden mentorien ansiosta he voivat löytää menestystä elämässä ja luoda oman Blind Side-tarinansa.

7. Larry Fitzgerald – Arizona Cardinals

On erittäin vaikeaa löytää pelaaja tai fani, jolla olisi pahaa sanottavaa Larry Fitzgeraldista. Pelin veteraani on pitkään ollut yksi parhaista pelaajista hänen pelipaikassaan, pysyen kuitenkin samalla nöyränä ja hienostuneena. Hän sai jopa 2014 Art Rooney-palkinnon erinomaisesta urheilumaisesta käytöksestään. Kentän ulkopuolella Fitz perusti First Down-rahaston, joka auttaa rahoittamaan positiivista toimintaa nuorille yhteisössä ja paljon muuta. NFL ja urheilukirjoittajat ovat tunnustaneet ja palkinneet hänet useaan otteeseen tärkeästä työstään nuorten parissa.

8. Chris Paul – Los Angeles Clippers

CP3 on eittämättä yksi NBA:n parhaista point guardeista ja epäilemättä yksi aliarvostetuimmista pelaajista viimeisen vuosikymmenen aikana. Tapa, jolla hän kantaa itseään kentällä ja sen ulkopuolella saa kaikki nuorista omiin pelikavereihinsa kunnioittamaan häntä ja katsomaan häntä ylöspäin. Paul nähdään usein antamassa takaisin yhteisölle hyväntekeväisyystyön kautta. Tämä erityisesti keskittyy nuoriin ja perheisiin.

9. Clayton Kershaw – Los Angeles Dodgers

Dodgersin ässäpelaaja ei välttämättä aina loista kun valokeila on hänessä, mutta kun kyse on muiden auttamisesta hän on aina paikalla. Hän perusti Kershaw’s Challengen auttaakseen parantamaan elämänlaatua ja tarjoamaan mahdollisuuksia heikossa asemassa oleville lapsille LA:ssa, Dallasissa, Sambiassa ja Dominikaanisessa tasavallassa. Kershaw lahjoittaa hyväntekeväisyyteen jokaisesta heittämästään palosta.

10. Russell Wilson – Seattle Seahawks

Seahawksin pelinrakentaja Russell Wilsonilla ei ollut aina helppo tie tähteyteen. Vaikka hän ei ollut kaikista pisin (180cm) ja joutui kokemaan paljon vastoinkäymisiä urallaan, hänestä tuli aloittava pelinrakentaja ja lopulta Super Bowl-mestari.  Tämä pelkästään on hyvä syy pitää Wilsonia roolimallina, mutta tapa miten Wilson käyttäytyy kentän ulkopuolella on vieläkin vaikuttavampi. Hänet nähdään usein vierailemassa Seattlen lastensairaalassa ja isännöiden erinäisiä jalkapalloklinikoita ja tapahtumia alueen nuorille. Hän aloitti myös Why Not You-säätiön, jonka tarkoituksena on auttaa nuoria kaikkialla uskomaan itseensä ja tekemään itsestään parhaan versionsa.

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Suositut kategoriat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Viimeisimmät kommentit