Hienoimmat lyönnit ja hole-in-onet golfissa

Golf on kärsivällisten ihmisten laji. Siinä missä esimerkiksi tenniksessä lyöntisuorituksia tulee jatkuvalla syötöllä satoja ja tuhansia yksittäisenkin ottelun aikana, on golfissa tahti paljon verkkaisempi. Joka reiällä joudut ensin lyömään pallon kauas taivaan tuuliin, minkä jälkeen pitääkin sitten hakeutua pallon luo joko golf-kärryllä tai jalkapatikalla. Sen jälkeen sama toistuu. Uudestaan ja uudestaan.

Toisinaan pelaajilla voi kuitenkin käydä satumainen onni, eikä palloa tarvitsekaan enää erikseen käydä mätkimässä – saati sitten hakemassa pöpeliköstä. Tuolloin puhutaan hole-in-onesta eli siitä, että pallo on saatu reikään yhdellä ainokaisella lyönnillä. On häkellyttävää kuvitella, miten paljon taitoa, harjoittelua ja tavallaan myös tuuria tällainen saavutus vaatii.

Alla näet listan golfin muutamista hulluimmista ja villeimmistä hole-in-oneista!

Martin Kaymer

Listamme ensimmäinen kreisi rei’itys nähtiin vuonna 2012 järjestetyssä Masters-turnauksessa. Martin Kaymerilla oli edessään melkoisen pitkä lätäkkö, jonka yli pallo piti saada lyötyä kohti viheriötä. Kaymer ei kuitenkaan suoranaisesti skipannut vesiestettä, vaan onnistui pomputtamaan pallon veden päältä suoraan ruoholle ja reikään. Yrittikö Kaymer tätä vai oliko kyseessä täysi onnenkantamoinen – sitä emme saa koskaan tietää… Vaikka epäilyksemme meillä kyllä onkin!

Videosta täytyy sanoa sen verran, että se voisi olla paljon parempikin. Alussa näytetään muiden pelaajien räpellyksiä, eikä legendaarinen vesipomputus ole tallentunut kaukaa kuvatulle videolle kovinkaan selkeästi. Kuvanauhalta joka tapuaksessa näkee, kuinka ihmiset mylvivät suorituksen jälkeen kuin hyeenat!

Jason Hargett

Onko nimi Jason Hargett tuttu? Ei meillekään, sillä kyseessä ei ole mikä tahansa golfaaja, vaan ravintoloitsija. Tämä heppu päätti ottaa osaa Mark Eaton Classic -hyväntekeväisyystapahtumaan kuultuaan, että jaossa oli miljoonan dollarin potti henkilölle, joka onnistuisi saamaan pallon ykkösellä reikään. Järjestäjät olivat ennakkoon arvioineet hole-in-onen mahdollisuudeksi 1/45 000, joten kovinkaan todennäköisenä ei urotekoa pidetty.

Jason kertoi huikean saavutuksensa jälkeen, ettei hänellä ollut lyönnissään minkäänlaisia paineita, koska kukaan ei edes olettanut hänen onnistuvan. Samalla hän lisäsi, että tuntuu hyvältä olla miljonääri!

Video on jälleen vähän puurolaatua, mutta silti sille on tallentunut hetki, jossa tavallisen tallaajan elämä muuttuu totaalisesti miljoonan dollarin myötä. Potti tosin luvattiin jakaa 40 vuoden aikana 25 000 dollarin vuositahdilla kertarysäyksen sijaan. Ehkäpä parempi niin!

Margaret

Vanhemmat lukijat saattavat muistaa Suomessakin esitetyn Mitä maksaa -ohjelman. Suomalaista versiota juonsi aikanaan Petri Liski, mutta Yhdysvalloissa Price is Rightin nokkamiehenä on nähty monia muita julkimoita. Tämänkertaisessa klipissä juontajana toimii näyttelijä Drew Carrey.

Videossa Margaret-niminen vanhempi rouvashenkilö saa mahdollisuuden voittaa 60 000 dollaria, mikäli pallo löytää tiensä reikään. Aivan ensiksi Carrey näyttää, miten homma hoidetaan. Tämän jälkeen Margaret pääsee itse yrittämään ja epäonnistuu. Hauskana twistinä rouva pääsee kuitenkin yrittämään uudestaan ja pamauttaa putin aikamoisella tyylillä sisään. Eipä olisi heti uskonut!

John Peterson

Tämä tapaus sattui vuoden 2012 U.S. Openissa. Nuori John Peterson ei ollut tuolloin vielä kovin kuuma nimi, eikä hänen suoritustaan näin ollen ollut seuraamassa kovinkaan suuri fanijoukko. Matkaa reikään oli noin 55 metriä.

Kun Peterson lyö palloa, kehonkieli ja ilme paljastavat, että hän ei pitänyt osumaansa välttämättä kovinkaan kummoisena. Siitä huolimatta pallo laskeutuu juuri sopivaan paikkaan ja onnistuu siitä löytämään tiensä aina reikään asti. Siitähän sitä sitten vasta riemu repesikin! Varmasti elämän huippuhetkiä aloittelevalle ammatti-golfarille!

Phil Mickelson

Phil Mickelson otti osaa vuoden 2008 Scottish Openiin, jossa hän lähti kisaan yleisön suosikkina. Tarkoituksena Mickelsonilla oli lyödä pallo mahdollisimman lähelle reikää mahdollisimman helppoa puttia varten.

Mickelsonin onneksi hän onnistui ylittämään tavoitteensa. Lähestymislyönti putosi nimittäin saman tien viheriölle, pomppasi kerran ilmaan ja vieri siitä sitten reikään. Ei huono – ei ollenkaan!

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Suositut kategoriat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Viimeisimmät kommentit