CS:GO Turnausennakko – ESL Pro League Season 15

ESL Pro League -sarjan 15:s kausi näkee päivänvalon tuota pikaa. Saksassa pelattavaan turnaukseen osallistuu muhkeat 24 joukkuetta ja pelit pelataan studioympäristössä. EPL-sarja jakaantuu neljälle peliviikolle, jossa neljään alkulohkoon jaetut joukkueet ottavat mittaa toisistaan ja taistelevat pudotuspelipaikoista. Alkulohkot pelataan round robin -formaatilla, josta lohkovoittajat etenevät suoraan puolivälieriin ja lohkokakkoset ja -kolmoset ottavat yhteen määritelläkseen loput pudotuspelipaikat. Turnaus huipentuu huhtikuun puolella pelattaviin playoffeihin, jossa jyvät erotetaan lopullisesti akanoista.  Kaikki ottelut finaalia lukuun ottamatta ovat Bo3-otteluita, joten seuraavan kuukauden aikana luvassa on yllin kyllin laatu-CS:ää.

Ukrainan tilanne valitettavana taustatekijänä

Maailmaa tällä hetkellä kurjalla tavalla vavisuttava Ukrainan sota on monella tapaa ikävä ja sillä on myös oma vaikutuksensa CS-piireihin. Jo IEM Katowice -turnauksen pudotuspeleissä oli havaittavissa, että ukrainalais- ja venäläistaustaiset pelaajat ja joukkueet eivät kyenneet omistautumaan rakastamalleen pelilleen sataprosenttisesti. Nyt pelaajilla on ollut aikaa kerätä ajatuksiaan ja keskittyä tekemään parhaansa peliserverillä, mutta tuskin se poistaa sitä tuskaa, mitä jotkut pelaajat kokevat tällä hetkellä. ESL joutui turnauksen alla asettamaan tietyt venäläisorganisaatiot sanktiolistalle ja tämän vuoksi ainakin Virtus.pro ja Gambit joutuvat pelaamaan neutraalin nimen alla, jos ylipäätänsä nämä joukkueet pystyvät turnaukseen osallistumaan. Yksittäisiltä pelaajilta ei kuitenkaan onneksi evätty osallistumista. Täytyy vain toivoa, että kaikki pelaajat pystyvät ylipäätänsä paikan päälle matkustamaan ja turnaukseen osallistumaan.

IEM Katowice suunnannäyttäjänä – jatkuuko sama meno?

Pari viikkoa sitten päättynyt IEM Katowice 2022 oli hieno turnaus vaikeista olosuhteista huolimatta. Ainakin pudotuspelitulosten päälle voidaan jonkinlainen asteriski asettaa, mutta joka tapauksessa turnauksesta saatiin hyvä kuva siitä, missä joukkueiden väliset voimasuhteet vallitsevat. Selvä valtaosa IEM Katowiceen osallistuneista joukkueista on myös EPL-sarjassa mukana, joten joukkueilla on uusi mahdollisuus näyttää tasonsa kovatasoisessa turnauksessa.

Joukkue-esittelyt

(joukkueen nimi, maailmanranking, kokoonpano)

Lohko A

G2 #2 (JACKZ, NiKo, huNter-, Aleksib, m0NESY)

Kovin odotuksin tähän vuoteen lähtenyt G2 esiintyi IEM Katowicessa enimmäkseen positiivisesti ja saavutti finaalipaikan, jossa tosin tuttu kohtalo iski päin kasvoja, kun FaZe vei pokaalin G2:n nenän edestä. Kaiken kaikkiaan joukkueella on kuitenkin hyvä meininki päällä ja ajan myötä G2 parantanee peliään entisestään. ESL Pro League on uusi mahdollisuus yrittää murtaa joukkueen kirous ja potentiaali siihen on todistetusti olemassa.

NIP #8 (es3tag, REZ, hampus, Plopski, phzy)

NIP onnistui Katowicessa puristamaan itsensä pudotuspeleihin, mikä on joukkueen kokoonpanotilanteeseen nähden ihan hyvä onnistuminen. Kokoonpanotilanteesta puhuminen on NIP:n kohdalla toistuva aihe, mutta eipä sitä voi oikein sivuuttaa ja tällä hetkellä näyttäisi siltä, että joukkue jatkaa edelleen ilman tähtipelaaja devicea, mikä estää suurimmat menestyshaaveilut.

Entropiq #11 (NickelBack, Krad, Lack1, El1an, Forester)

Entropiqin tie Katowicessa tyssäsi jo Play-In -turnaukseen, mitä voitiin pitää pienoisena pettymyksenä. Joukkueella riittää iskukyky näissä karkeloissa pärjäämiseen, mutta aika paljon ailahtelua on Entropiqin peleissä ollut viime aikoina, minkä vuoksi luotto joukkueen tekemiseen ei ole tällä hetkellä kaikista korkeimmalla tasolla.

fnatic #16 (KRIMZ, ALEX, Brollan, mezii, regali)

fnatic pääsi Katowicessa pääturnaukseen asti ja osoitti ajoittain ihan hyvää peliä, mutta matka päättyi kuitenkin ennen pudotuspelejä. Ongelmapelaaja smooya heitettiin joukkueesta pihalle turnauksen jälkeen ja hänen tilalleen AWP-pelaajan roolin otti akatemiapelaaja regali. Huhuja on myös tähtipelaaja Brollanin poistumisesta, mutta ainakaan vielä kokoonpanossa ei ole muita muutoksia tapahtunut. Tässä turnauksessa fnatic jatkanee kiusankappaleena isoimmille joukkueille, mutta tuskinpa mitään ihme-runia nähdään.

MOUZ #13 (NBK-, dexter, frozen, torzsi, Bymas)

MOUZ oli yksi positiivisimmista yllättäjistä Katowicessa ja joukkue pelasi varapelaajineen odotettua paremmin. EPL-sarjaan MOUZ päässee täydellä kokoonpanollaan ja mikäli joukkue onnistuu jatkamaan myötätuulessa, pudotuspelipaikka on realistisesti otettavissa.

Looking For Org #83 (ap0c, sterling, HaZR, Liki, SaVage)

Tämä australialaisjoukkue on nimensä mukaisesti pelannut pitkään ilman organisaatiota, mutta sen tulokset eivät ole lainkaan häpeällisiä. Looking For Org on alkuvuodesta Euroopassa pelannut muutamissa online-turnauksissa, jossa se on ajoittain pystynyt laittamaan kampoihin alemman tason eurooppalaisia jengejä vastaan, joten tuskin joukkue tulee EPL-sarjassa olemaan totaalinen heittopussi.

Lohko B

Vitality #5 (apEX, dupreeh, Magisk, ZywOo, misutaaa)

Vitality pullahti ehkä hieman yllättäen pudotuspeleistä pois Katowicessa. Pelilliset kasvukipuongelmat ja tähtipelaaja ZywOo:n normaalia keskinkertaisempi suoritus oli suurimpia syitä Vitalityn miinusmerkkiselle tulokselle, mutta todennäköisesti EPL-sarjaan joukkue tulee tekemään ryhdistysliikkeen ja lunastamaan suuret odotukset.

Virtus.pro #6 (buster, FL1T, Qikert, Jame, YEKINDAR)

Venäjältä kotoisin oleva Virtus.pro pelasi Katowicessa kaksijakoisen turnauksen. Alkusarjassa pelit lähtivät lupaavasti käyntiin, mutta turnauksen edetessä joukkue hyytyi ja pelin taso romahti. Mitä luultavammin joukkue tulee tähän turnaukseen osallistumaan neutraalilla nimellä ja mikäli taustalla tapahtuvat asiat eivät liikaa häiritse, Virtus.pro:n pelaajilta voitaneen odottaa parempaa suoritusta.

FaZe #4 (karrigan, rain, Twistzz, ropz, broky)

FaZe ylsi sensaatiomaisesti Katowicen turnauksen voittoon siitä huolimatta, että joukkue joutui pudotuspeleissä pelaamaan varapelaaja jks:n kanssa. Tämä oli hieno osoitus joukkueen nykyvireestä ja karriganin loistavasta taidosta sopeuttaa joukkueensa pelaamaan millä kokoonpanolla tahansa. EPL-sarjaan FaZe lähtee itseoikeutetusti suosikkien joukossa liikkeelle ja nähtäväksi jää toistuuko Katowicen ihme.

FURIA #14 (arT, yuurih, KSCERATO, saffee, drop)

Brasilialaisjoukkue FURIA pelasi paljolti odotuksien mukaisesti Katowicen turnauksessa. Pudotuspelit jäivät tällä kertaa haaveeksi, mutta pieniä välähdyksiä joukkueen räjähtävästä potentiaalista oli nähtävissä. FURIA tarvitsee vielä lisää kokemusta yhteispelistä pärjätäkseen eliittijoukkueita vastaan, mutta ihan hyvässä tilanteessa joukkue pääsee EPL-otteluita pelailemaan.

ENCE #15 (Snappi, Maden, dycha, hades, Spinx)

Enceladuksen taival Katowicessa päättyi pääturnauksen alkusarjaan, mikä oli aika lailla odotettu lopputulos. Joukkue on laadukas, mutta vaatii vielä pienen tasonnoston noustakseen toden teolla pudotuspelipaikoista säännölliseen haastamiseen. ENCE on kuitenkin yllätysvalmis joukkue, joka voi jopa näin kovatasoisessa lohkossa aiheuttaa muille joukkueille harmaita hiuksia.

Sprout #25 (raalz, Spiidi, slaxz-, Marix, Staehr)

Sprout jäi varsin odotetusti Play-In -vaiheeseen Katowicen matkallaan. Joukkue pärjää hyvin alemman tason joukkueita vastaan, mutta kansainväliselle tasolle yltääkseen Sproutilla on vielä töitä tehtävänään. Joukkue tosin onnistui hiljattain leimaamaan lippunsa Major-turnauksen RMR-karsintoihin, mistä se voi olla tyytyväinen ja imeä itseluottamusta tuleviin koitoksiin.

Lohko C

Gambit #2 (H0bbit, interz, Ax1Le, sh1ro, nafany)

Gambit taisteli Katowicen pudotuspeleihin alemmasta lohkokaaviosta ja tie olisi ollut auki vaikka finaaliin asti, mutta ymmärrettävästi ulkopuoliset tapahtumat taatusti vaikuttivat joukkueen heikkoon suoritukseen pudotuspelissä FaZe:a vastaan. Varmuutta ei ole siitä, pystyykö Gambit osallistumaan turnaukseen ja mitä nimeä joukkue kantaa, mutta jos pelaajat onnistuvat palaamaan normaalitasolle, tässä turnauksessa menestyminen on mahdollista.

Liquid #42 (shox, nitr0, NAF, EliGE, oSee)

Liquidin turnausurakka Katowicessa päättyi nopeasti kahteen tappioon. Joukkueen kokeilu nykyisellä kokoonpanollaan ei ole tähän asti vakuuttanut lainkaan ja viimeistään EPL-sarjassa kurssin pitää kääntyä. Muussa tapauksessa Liquid saattaa joutua uudestaan pohtimaan joukkueen tulevaisuutta, sillä tavoitteet ovat paljon korkeammalla.

GODSENT #18 (TACO, felps, dumau, b4rtiN, latto)

GODSENT jäi nuolemaan näppejään jäädessään niukasti pääturnauksen ulkopuolelle Katowicessa. Aivan parasta käsitystä joukkueen nykykunnosta ei siis saatu, mikä toisaalta voi toimia joukkueen hyödyksi EPL-sarjassa, jossa sillä on realistinen mahdollisuus kammeta itsensä pudotuspeleihin, jossa kaikki natsaa kohdalleen.

BIG #12 (tabseN, tiziaN, syrsoN, k1to, faveN)

BIG putosi niin ikään Play-In -vaiheessa pelistä pois Katowicen reissullaan, mitä joukkueen sisällä pidettiin varmasti suurena pettymyksenä. Tämän jälkeen joukkue onnistui viimeisellä yrittämällään saavuttamaan Majoreiden RMR-karsintapaikan, mutta sitä varten BIG peluutti kokoonpanossaan akatemiapelaaja Krimboa k1to:n tilalla, mikä kielii joukkueen epävarmasta kokoonpanotilanteesta. EPL-sarjassa BIG:n on melkein päästävä pudotuspeleihin, jottei paniikkinappulaa tarvitse enempää painaa.

Movistar Riders #31 (alex, mopoz, DeathZz, SunPayus, dav1g)

Movistar Riders ei onnistunut yllätystä järjestämään Katowicen Play-In -peleissä, vaikka vain yhden voiton päähän pääturnaukseen eteneminen jäikin. Nyt joukkue pääsee hieman paremmalla valmistautumisella EPL-sarjaan, mutta perustaso ei ehkä riitä tässäkään turnauksessa alkusarjaa pidemmälle.

Party Astronauts #39 (djay, Jonji, ben1337, PwnAlone, viz)

Pohjoisamerikkalainen joukkue Party Astronauts on maanosalle tutuksi tullut joukkue, jossa monissa liemissä keitetyt ja kierrätetyt pelaajat ovat onnistuneet jonkunlaista mainetta kerryttämään oman maanosansa peleissä. Usein tällaisten joukkueiden kohtalona Eurooppaan saapuessa on nopea kotimatka ja Party Astronauts ei tähän välttämättä poikkeusta tee, mutta reilu mahdollisuus on joukkueelle annettava.

Lohko D

Natus Vincere #1 (s1mple, electroNic, Boombl4, Perfecto, b1t)

Maailman ykkösjoukkue Natus Vincere oli Katowicessa totutussa iskussa alkusarjan peleissä, mutta G2 onnistui NaVi:n päihittämään välieräottelussa. Kuten muutamilla muillakin joukkueilla, NaVi:n pelaajilla oli varmasti ajatukset jossain ihan muualla kuin pelin sisällä, joten tuloksellisen pettymyksen voi antaa anteeksi. Jos pelin ulkopuoliset asiat ovat kunnossa, NaVi lähtee edelleen EPL-sarjan suurimpana ennakkosuosikkina liikkeelle.

Heroic #7 (cadiaN, refrezh, stavn, TeSeS, sjuush)

Heroicin Katowice-turnaus noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin Natus Vinceren. Alkusarjassa peli rullasi erinomaisesti, mutta välierässä tulikin tappio suoraan kahdessa kartassa turnauksen lopulta voittaneelle FaZe:lle. Nähtävästi joukkueen peruspeli on siis hyvässä kunnossa, mutta mahtoikohan yleisön edessä pelaaminen vaikuttaa Heroicin peliin? Joka tapauksessa joukkue saa EPL-sarjassa uuden mahdollisuuden ja joukkue onkin yleensä EPL-turnauksissa hyvin pärjännyt.

Astralis #9 (Xyp9x, gla1ve, k0nfig, Farlig, blameF)

Astraliksen osalta Katowice-turnaus onnistui ehkä jopa hieman odotuksia paremmin, vaikka pudotuspeleihin joukkueella ei lopulta ollut asiaa. Astraliksen omat odotukset ovat kuitenkin tätä korkeammalla, joten organisaatio veti liipaisimesta ja näytti ovea Luckylle. Hänen tilalleen joukkue hankki Farligin, joka oli tätä ennen pelannut muun muassa FunPlus Phoenix:issa ja on ainakin Luckya kokeneempi AWP-pelaaja. Aika näyttää, tuoko tämä pelaajamuutos uutta puhtia Astraliksen tekemiseen EPL-sarjassa.

Complexity #23 (JT, floppy, Grim, junior, FaNg)

Complexity oli yksi niistä harvoista EPL-sarjassa mukanaolevista joukkueista, jotka eivät Katowicessa esiintyneet. BLAST-sarjan ja ESL Challenger -turnauksen otteluissa joukkue on kuitenkin päässyt hieman peliään hiomaan. Complexity on toki näissä karkeloissa altavastaaja, mutta kaiken osuessa kohdalleen se pystynee laittamaan kapuloita parempien joukkueiden rattaisiin.

Evil Geniuses #82 (RUSH, autimatic, Stewie2K, Brehze, CeRq)

Evil Geniuses lähtee vuoden toiseen turnaukseen parantelemaan rankingiaan ja osoittamaan, että vuoden vaihteessa tehty kokoonpanoremontti oli vaivan arvoinen. Katowicessa joukkuetta ei nähty, mutta BLAST-sarjan peleissä EG pystyi ainakin muutamia välähdyksiä esittämään, joten mahdollinen yllätys voi olla joukkueelta luvassa EPL-sarjan peleissä.

AGO #96 (Furlan, leman, Grashog, F1KU, kRaSnaL)

Turnauksen heikoimman rankingin omaava AGO kuuluu lähtökohtaisesti EPL-sarjan pohjasakkiin. Joukkue saavutti paikan tähän sarjaan viime vuonna ESEA Premier -sarjasta, mutta sen jälkeen tuloskunto on ollut todella heikko. AGO ansaitsee muiden joukkueiden tapaan reilun mahdollisuuden, mutta kuuta taivaalta on joukkueen turha havitella.

Turnausvedot tiskiin!

Group A Voittaja

G2 | 1.90 | Betsson

Tässä kohteessa veikataan A-lohkon voittajaa. A-lohkossa pelaavat G2, NIP, Entropiq, fnatic, MOUZ ja Looking For Org.

G2 on lähtökohtaisesti A-lohkon ennakkosuosikki. Sillä on käytössään vakiokokoonpano, joka on pelaajamateriaaliltaan lohkon paras. G2:lla on myös näistä joukkueista paras tulos Katowicesta päästessään turnauksen finaaliin asti. Kaiken järjen mukaan G2 tulee vain parantamaan peliään mitä enemmän aikaa nykyinen kokoonpano pääsee yhteispeliään hiomaan, joten on mahdollista, että G2 on EPL-sarjassa kova luu.

Toinen G2:n lohkovoittoa puoltava tekijä piilee siinä, että lohkossa ei ole muita samantasoisia joukkueita, jotka pystyisivät koko alkulohkoa pelaamaan yhtä laadukkaasti ja tasaisesti kuin G2. NIP on ehkä G2:n suurin uhkaaja, mutta heidän kokoonpanotilanteensa on edelleen ongelmallinen. Entropiq on täydellä kokoonpanollaan mukana, mutta sen vire ei ole viime aikoina vakuuttanut. fnatic on puolestaan pyöritellyt kokoonpanoaan viime aikoina sen verran, että se tuskin kykenee vetämään alkulohkon läpi tasaisen varmasti. MOUZ oli Katowicessa positiivinen yllätys, mutta nyt yllätyselementti on muilla joukkueilla tiedossa. Looking For Org ei pitäisi olla minkäänlainen uhka.

Kaiken kaikkiaan G2:lla on loistavat lähtökohdat suoran jatkopaikan varmistamiseen lohkon ykkössijalla ja vaikka varmaa se ei ole, todennäköisyydet ovat joukkueen puolella sen verran, että G2:n lohkovoiton kokeileminen maistuu vaikka jollain sivustolla missä on minimitalletus 1e.

Player Specials

Highest ADR

broky (vs Jame) | 1.61 | bet365

Tässä kohteessa vastakkain ovat FaZe-pelaaja Helvijs ’broky’ Saukants ja Virtus.pro-pelaaja Dzhami ’Jame’ Ali. broky on nuori ja taitava AWP-pelaaja, jonka osakkeet ovat olleet viime aikoina nousussa. Jame on meemeistä huolimatta erittäin pätevä AWP-pelaaja hänkin.

ADR-tilastossa mitataan pelaajan aiheuttamaa vahinkoa vastustajapelaajiin. Rooliensa puolesta broky ja Jame ovat samassa asemassa, sillä kumpikin pelaaja on joukkueissaan AWP-tarkkuuskivääriä kantava pelaaja. Suurin ero näiden kahden herran välille tulee pelityylistä. broky on nimittäin huomattavasti Jamea aggressiivisempi ja ehkä myös monipuolisempi pelaaja. Tämä johtuu osittain pelaajien omista mieltymyksistä, mutta myös joukkueidensa pelisysteemeistä. FaZe:n joukkueessa brokya kannustetaan olemaan aktiivisesti pelissä mukana, kun taas Virtus.pro:ssa Jame joutuu samanaikaisesti miettimään taktiikoita pelin sisäisen johtajan eli IGL-pelaajan roolissa. Jamen passiivinen pelityyli toisaalta auttaa häntä selviytymään vähemmillä kuolemamäärillä kuin broky, mutta ADR-tilaston kannalta brokyn pelityyli on selvästi parempi.

Tilastollisesti paras vertailukohta näillä kahdella pelaajalla on hiljattain päättynyt IEM Katowice -turnaus. Kyseisessä turnauksessa broky pelasi elämänsä parasta peliä ja hänet äänestettiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Hänen ADR-tilasto turnauksessa oli jopa 81.8. Jamen vastaava lukema samassa turnauksessa oli vain 67.9. Pidemmälläkin aikavälillä on selvää, että broky on ADR-tilastossa säännöllisesti Jamea parempi. Vaikka broky tuskin yltää EPL-sarjassa samoihin huippulukemiin kuin Katowicessa, hän on silti tähän kaksintaistelupariin selkeä ennakkosuosikki.

Highest ADR

NiKo (vs ZywOo) | 1.72 | bet365

Tässä kohteessa vastakkain ovat G2-pelaaja Nikola ’NiKo’ Kovac ja Vitality-pelaaja Mathieu ’ZywOo’ Herbaut. NiKo on ollut pitkään maailman parhaimpien riflepelaajien joukossa ja ZywOo on luonnonlahjakkuus, joka on lyhyen uransa aikana jo kahdesti kerennyt nappaamaan maailman parhaan pelaajan tittelin.

NiKo ja ZywOo ovat molemmat uskomattoman taitavia pelaajia, jotka voivat halutessaan kääntää pelejä yksilösuorituksillaan. Ero pelaajien välillä tulee rooleista. NiKo on G2:ssa vakiintunut riflepelaajaksi, kun taas ZywOo on Vitalityssa AWP-pelaaja. Kuten tiedetään, riflepelaajilla on luontainen etu puolellaan ADR-tilastosta puhuttaessa, sillä kivääreillä on helpompi tehdä säännöllisempää vahinkoa kuin AWP-tarkkuuskiväärillä.

NiKo oli tilastollisesti Katowicen turnauksen parhaimmistoa ja paukutti tauluun turnauksen kovimman ADR-lukeman 91.0. ZywOo pelasi samassa turnauksessa yllättävän vaisusti ja hänen ADR jäi lukemaan 69.7, mikä on todella kaukana hänen normaalista tasosta. Pidemmällä aikavälillä NiKo:n ja ZywOo:n ADR-tilastoissa ei näin valtavaa kuilua ole. EPL-sarjassa nähdään taatusti parempi ZywOo, mutta en usko sen riittävän NiKon päihittämiseen.

Highest ADR

Ax1Le (vs dupreeh) | 1.66 | bet365

Tässä kohteessa vastakkain ovat Gambit-pelaaja Sergey ’Ax1Le’ Rykhtorov ja Vitality-pelaaja Peter ’dupreeh’ Rasmussen. Ax1Le on nuori, mutta loistava riflepelaaja ja dupreeh on kokenut ja monipuolinen kehäkettu.

Molemmat pelaajat ovat joukkueissaan riflepelaajia. Ax1Le saa ehkä enemmän vapauksia ja parempia rooleja Gambitin joukkueessa kuin dupreeh Vitalityssa, mutta suurta eroa pelaajien pelityylissä ei ole. Taitotasoltaan Ax1Le on ehkä tällä hetkellä parempi pelaaja, sillä dupreeh ei ole ehkä enää uransa parhaassa iskussa, kun taas Ax1Le on ainakin mekaanisesti aivan eliittipelaajien tasolla.

Katowicessa sekä Ax1Le että dupreeh pelasivat erinomaisesti. Ax1Le oli jopa turnauksen tilastollisesti toiseksi paras pelaaja ja hän ylsi peräti 90.4 ADR-lukemaan. dupreeh pelasi parhaan turnauksensa pitkään aikaan olemalla joukkueensa paras pelaaja ja hänen ADR-tilasto pysähtyi lukemaan 83.1. On mielestäni todennäköistä, että kummallakin pelaajalla tulee pientä tilastollista taantumista EPL-turnauksessa ja erityisesti dupreeh:n osalta on epätodennäköistä, että hän kykenisi toistamiseen olemaan joukkueensa paras pelaaja. Näin ollen Ax1Le on tässä kohteessa selvä voittajasuosikki.

Highest ADR

blameF (vs Twistzz) | 1.61 | bet365

Tässä kohteessa vastakkain ovat Astralis-pelaaja Benjamin ’blameF’ Bremer ja FaZe-pelaaja Russel ’Twistzz’ Van Dulken. blameF on erittäin älykäs ja monipuolinen pelaaja ja Twistzz on yksi mekaanisesti lahjakkaimpia pelaaja CS-piireissä.

Sekä blameF että Twistzz ovat joukkueissaan riflepelaajia. Roolit ovat kuitenkin hieman erilaiset. blameF on Astraliksessa yleensä ns. lurkerin roolissa. Hän siis yleensä pelaa sellaisia rooleja, jossa hän ei aina liiku joukkueensa mukana ja pyrkii hyödyntämään ajoituksia ja sijoittumisia. Twistzz on passiivisemman pelityylin omaava ankkuripelaaja ja hän ei saa joukkueessaan parhaita rooleja. Roolinsa puolesta blameF saa yleensä enemmän vahingontekomahdollisuuksia ja vaikka Twistzz:illä on ehkä hieman korkeampi taitokatto, blameF on näistä kahdesta pelaajasta tasaisempi suorittaja.

Molemmat pelaajat saivat hyvät tilastot plakkariin Katowicen turnauksesta. blameF oli tasaisen varma niissä otteluissa missä hän ja Astralis pelasivat, mikä johti hyvään ADR-lukemaan 85.7. Twistzz pääsi nauttimaan omalta osaltaan joukkueen menestyksestä, mikä siivitti hänet 78.9 ADR-lukemaan. Molemmat pelaajat ehkä aavistuksen verran ylisuorittivat normaaliin tasoonsa nähden, joten luultavasti EPL-sarjassa lievä tilastollinen pudotus on luvassa. blameF:n ADR-tilasto on kuitenkin pidemmälläkin aikavälillä selvästi Twistzz:in vastaavaa parempi, joten aika selvänä suosikkina tähän kohteeseen voidaan blameF:ää pitää.

Highest T Rating

Jame (vs b1t) | 1.83 | bet365

Tässä kohteessa vastakkain ovat Virtus.pro-pelaaja Dzhami ’Jame’ Ali ja Natus Vincere -pelaaja Valeriy ’b1t’ Vakhovskiy. Jame tuli jo ylempänä mainittua, b1t on todella nuori ja mekaanisesti vahva pelaaja.

Korkeimmalla T Ratingilla mitataan pelaajien suoritusta terroristipuolella. Tätä tilastoa voidaan tarkastella vain turnauskohtaisesti, joten tiedot tästä tilastosta ovat suuntaa antavia. Jame on joukkueensa AWP-pelaaja ja samalla pelin sisäinen johtaja. Virtus.pro pelaa usein T-puoltaan hitaalla temmolla ja tekee ratkaisunsa kierrosten viimeisillä hetkillä. Tämä johtaa siihen, että joukkueen taktiikka onnistuu ja Jame pääsee vaikuttamaan peliin suotuisista after plant -tilanteista, tai Jame lähtee säästelemään AWP-asettaan ja mahdollisesti keräämään exit-tappoja. Tällainen pelityyli tekee Jame:sta nimenomaan T-puolella tilastollisesti hyvän pelaajan. b1t puolestaan on NaVi:ssa riflepelaaja, mutta häneltä puuttuu vielä suhteellisen kokemattomuutensa takia pelisilmää T-puolen pelaamisessa ja b1t tekee yleensä parhaat suorituksensa CT-puolella. Huomioitavaa tässä tilastossa on myös se, että joukkueen menestys vaikuttaa normaalia enemmän tähän tilastoon. 

Katowicen turnauksessa Jamen T Rating oli mainio 1.17, mikä oikeutti hänet turnauksen seitsemänneksi parhaaksi T-puolen pelaajaksi. b1t oli vaikeuksissa T-puolen suorituksissaan ja hänen T Rating jäi vaisuun lukemaan 0.80. Näin suurta eroa ei todellakaan ole normaalisti näiden pelaajien välillä ja etenkin NaVi:n osalta voitaneen odottaa parempaa T-puolen tekemistä EPL-sarjassa, mikä automaattisesti parantanee b1t:n tilastoja. Kuitenkin silmämääräinen ja tilastollinen mututuntuma viittaa siihen, että Jame on tähän kohteeseen vähintään lievä ennakkosuosikki.

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Suositut kategoriat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Viimeisimmät kommentit